Kändisar och politiker från Liechtenstein

När man besöker ett land kan det vara både intressant och roligt att veta lite om landets kulturpersoner, idrottare och andra kändisar. Därför har vi här nedan listat Liechtensteins mest intressanta personer genom tiderna.Furstefamiljen
Prins Hans Adam II av Liechtenstein - Prins Hans Adam II är Liechtensteins nuvarande regent och är en av världens rikaste rojaliteter. Hans familjs förmögenhet är hela 7,6 miljarder dollar och hans personliga förmögenhet uppnår cirka 4 miljarder dollar.

Han är gift med den tjeckiske grevinnan Marie Aglaë som nu är Liechtensteins prinsessa.

Franz Joseph II av Liechtenstein - Franz Joseph II var prins Hans Adam II:s far och är den regent som har regerat ett land under den längsta perioden någonsin (1938-1989) i Europa.

Politiker
Mario Frick - När Mario Frick valdes till Liechtensteins premiärminister år 1993 var han med sina 28 år den yngsta valda premiärministern i världshistorien.

Otmar Hasler - Otmar Hasler var den premiärministern som företrädde Klaus Tschütscher i Liechtenstein och tillhör det nationalkonservativa och marknadsliberala partiet Fortschrittliche BürgerparteiSportstjärnor
Marco Büchel - Marco Büchel är en mästare i alpin skidsport som innefattar slalom, storslalom, parallellslalom, super-G, störtlopp och alpin kombination. Han har deltagit i hela sex olympiska vinterspel vilket är ett tangerat rekord.

Han har även vunnit ett super-G lopp år 2008 och satte därmed ett rekord som den äldsta som någonsin vunnit ett världsmästerskap. Han var då 36 år och 75 dagar.

Paul Frommelt och Willi Frommelt - Paul Frommelt och Willi Frommelt är två syskon och alpina mästare som tillsammans har bidragit med 2 av de totalt 9 vunna medaljerna som Liechtenstein har vunnit genom sin tid i vinter-OS.

Andreas Wenzel och Hanni Wenzel - Andreas Wenzel och Hanni Wenzel är två syskon och alpina mästare som tillsammans har vunnit 6 av de 9 medaljer som Liechtenstein har vunnit i vinter-OS.

Mario Frick - Mario Frick (icke att förväxlas med politikern med samma namn) är ett fotbollsproffs som spelar forward i det Liechtensteinska laget FC Balzers. Han har ett rekord med hela 117 spelade landskamper och 16 mål som han gjort sedan sin internationella debut år 1993.

Peter Jehle - Peter Jehle är den mest kända fotbollsmålvakten från Liechtenstein och spelar i laget FC Vaduz.

Kultur
Josef Gabriel Rheinberger - Josef Rheinberger är en känd kompositör och organist från Liechtenstein och föddes år 1839 i huvudstaden Vaduz. Rheinberger har komposerat en hel del symfonier och sonater som finns inspelade och är välkända världen över.

John Latenser den äldre - Latenser föddes i Liechtenstein men flyttade sedan till Amerika för att bli arkitekt. Latenser har designat ett flertal kyrkor och byggander i Nebraska, USA. Några exempel på dessa är Blair Highschool, Scottish Rite Cathedral och Rialto Theater.