Saker man inte får missa i Malbun

Malbun är en liten by som ligger cirka 1.600 meter ovanför havsnivån i Liechtenstein och är den enda byn i landet med en skidanläggning. Detta innebär att det passar perfekt för dig som älskar allt inom skidor, snowboard och andra vintersporter.

Eftersom att byn är så liten är det svårt att missa de sevärdheter som erbjuds, men här nedan listas det du absolut inte bör missa.Malbuns skidanläggning
Malbuns skidanläggning invigdes tidigt på 60-talet och var då endast öppna under sommarhalvåret. Under de följande åren växte detta vackra resmål, inte minst på grund av den succé som landets skidstjärnor gjorde under 70- och 80-talet, och har nu öppet under nästan hela året.

Här finns ett stort urval av hotell som passar alla smaker och plånböcker.

Hit kan man åka både med kompisgänget för ett fartfyllt och spännande äventyr, eller med familjen för ett lugnare familjeäventyr. Med allt från barnbackar till svarta pistar finns det något som tilltalar alla.

Medan du är här rekommenderar vi även att du tar dig tid till att lägga märke till och uppskatta den fantastiska miljön och utsikten. Från bergen och backarna har du nämligen en magisk vy över huvudstaden Vaduz.Sareis stolslift
För dig som inte gillar att åka skidor, eller bara vill ta del av den fantastiska utsikten som Alperna har att erbjuda, finns det ett annat alternativ än att sätta på sig skidorna och kasta sig ut i backarna.

Sareis stolslift tar dig nämligen upp till 2.000 meter över havsnivån och erbjuder en oförglömlig utsikt över bergen och de närliggande städerna och byarna. På sommaren kan man ta sig upp med liften för att sedan vandra ner för berget och ta del av den friska luften och den vackra natur som Alperna besitter.

Galinas falkcentrum
När du har tröttnat på att åka skidor eller att vandra i bergen kan du passa på att avnjuta en oförglömlig show. Varje dag (förutom måndagar) släpper nämligen falktränaren Norman Vögeli ut sina fåglar och berättar för publiken om hur man tränar falkar samt om falkarnas historia och betydelse i Liechtenstein och övriga delar av världen.

Publiken uppmanas även att ställa frågor till Vögeli som kan i princip allt om falkar.