Hur man tar sig runt i Liechtenstein

När man väl är i Liechtenstein är det lättast att ta sig runt via bil. Det finns flera stora etablerade företag som hyr ut bilar i Liechtenstein, som till exempel Sixt, Europcar och Avis. Förutom de väletablerade företagen finns det även lokala och privata biluthyrningsföretag.Vägarna i Liechtenstein är till större delen av mycket hög kvalitet, men det pågår ofta underhåll och byggarbeten på vägarna vilket gör att det ibland kan finnas hinder på vägen.

Ibland kan vägarbetena vara så omfattande att man måste ta stora omvägar längs landsbygden, vilket i och för sig kan vara en trevlig upplevelse. Liechtenstein saknar helt motorvägar, men eftersom att landet är så litet går det ändå snabbt att ta sig från en punkt till en annan.

Om din bil skulle kollapsa under tiden du är här finns det olika sorters servicetjänster från välkända etablerade bolag som AA och RAC.Om man inte har körkort finns det andra alternativ. Det är till exempel både smidigt och enkelt att ta taxi till sin destination. Viktigt att komma ihåg är dock att taxipriserna är mycket höga och kommer med en extrataxa om man vill åka över gränsen.

Ett annat trevligt och uppfriskande sätt att ta sig runt i det lilla landet är att göra det via cykel. Landet har cirka 100 kilometer cykelväg vilket gör det enkelt att ta sig från stad till stad.

Cykelvägen är till stora delar belägen längs floden Rhen och erbjuder en underbar naturupplevelse. Om du hyr en cykel i Liechtenstein så se till att skaffa en rejäl mountainbike eftersom att landskapet består av många kullar och backar.

Det går även att ta sig runt via tåg, men vi rekommenderar isåfall att man istället tar bussen. Tågförbindelserna är ganska dåliga och tågen går relativt sällan. Bussarna däremot går mycket oftare och har en bättre förbindelse mellan städerna.