Hur man reser till Liechtenstein

Att ta sig till Liechtenstein går att göra på många sätt, men eftersom att landet saknar en egen flygplats, samt att huvudstaden saknar tågstation kan det vara lite knepigt att ta sig till rätt ställe om man inte vet hur man ska göra.

Därför listar vi här några alternativ på hur man smidigast reser till Liechtenstein.Att flyga till Liechtenstein
Eftersom att Liechtenstein saknar en egen flygplats måste man ta sig till den närmast liggande flygplatsen som är Zürich Airport i grannlandet Schweiz.

Flygresan arrangeras av Schweiz nationella flygbolag Swiss, men flyg från Storbritannien kan också bokas genom British Airways, EasyJet och KLM. Det går även vissa direktflyg till Schweiz från övriga delar av Europa och Nordamerika.

Flygtiden brukar normalt ligga på runt 1 timme och 50 minuter om man åker från London till Zürich. Från New York tar det cirka 7 timmar och 50 minuter. Skulle det finnas en flygplats i Liechtenstein så skulle flygtiden från Stockholm vara cirka 2 timmar 30 minuter enligt Flygtid.se.Att åka tåg till Liechtenstein
Den bästa järnvägsanknytningen till Liechtenstein är antingen via de schweiziska gränsstationerna Buchs eller Sargans, eller via den österrikiska stationen Feldkirch.

Huvudstaden Vaduz saknar dock en egen station vilket innebär att man får åka buss den sista sträckan. Den kortaste sträckan är från Buchs, då det endast tar 15 minuter till Vaduz med buss.

Att köra bil till Liechtenstein
Trots att Liechtenstein saknar motorväg inom sina gränser, är det mycket enkelt att både ta sig runt i liechtenstein med bil, men även till Liechtenstein. Om man kommer genom Tyskland har man Liechtenstein till söder.

Kör man genom Storbritannien kan man ta kanaltunneln med Eurotunnel till Calais i Frankrike, för att sedan åka i nio timmar genom Frankrikes och Schweizs motorvägar.

Om du väljer att resa med bil är det viktigt att komma ihåg att man måste ha ett skattemärke på bilen när man kör genom grannländerna Österrike och Schweiz, men det är inte nödvändigt när du väl är i Liechtenstein.